سرگذشت یک نماد: وبصادر
تاریخچه سهم
بانکداری در تاریخ معاصر ایران از حدود سالهای ۱۲۷۰ هجری شمسی آغاز شد. اما روند آن با چیزی که هماکنون میشناسیم بسیار متفاوت بود. در گذشته مانند امروز چرخه اقتصادی و روند مالی به فعالیت بانکها وابسته نبود و در واقع مردم اعتماد چندانی به بانکها نداشتند و ترجیح میدادند وجوه خود را در قالب سکههای طلا و نقره در خانه نگهداری کنند.
اولین بانکی که با تایید دولت ایران تاسیس شد، بانک شاهی نام داشت و در واقع توسط یک فرد یهودی و تابعه انگلستان در زمان ناصرالدین شاه و با دریافت حق انحصاری بانکداری و چاپ اسکناس برای مدت ۶۰ سال فعالیت خود را آغاز کرد. اگرچه این بانک کاملا تحت نظارت دولت انگلیس و از مالیات معاف بود و با هدف سوددهی به وی و تامین مالی کشورهای درگیر جنگهای جهانی فعالیت میکرد، اما توانست با اقدامات خود اسکناس را جایگزین سکهها کند.
این فرآیند شاید امروز امری ساده به نظر بیاید، اما در گذشته مردم پول را مانند کالا میدانستند و تصور اینکه پول به خودیخود دارای ارزش است برایشان ممکن نبود. به عبارتی در گذشتههای دور تجارت از طریق تهاتر یا همان مبادله کالا به کالا صورت میگرفت؛ پس از مدتی سکههای طلا و نقره در ازای کالا پرداخت میشد، اما دقت کنید که جنس سکهها طلا و نقره بود، یعنی در واقع کالایی مانند طلا و یا نقره در قالب سکه ضرب میشدند و ازای دریافت کالایی دیگر به افراد پرداخت میشدند.
اگرچه شروع استفاده از پول، همین موضوع بود؛ اما به هر حال مردم به نوعی در حال مبادله کالا به کالا بودند، یک طرف معامله طلا پرداخت میکرد و طرف دیگر کالا را در اختیار وی میگذاشت؛ نکته در اینجاست که طلا و نقره فلزاتی ارزشمند هستند و به نظر مردم آن زمان چیزی باید به عنوان پول در نظر گرفته شود که ارزشمند باشد.
وقتی صحبت از پول کاغذی به میان آمد، مردم نمیتوانستند ارزش کاغذ را با طلا یا نقره یکی کنند. مثلا از نظر آنها سکه نقره یک تومانی، به اندازه یک تومان نقره ارزش داشت، اما ارزش حقیقی کاغذی که روی آن نوشته شده است یک تومان، کمتر از این حد است. از آنجایی که آنها پول را نوعی کالا میدیدند نمیتوانستند قبول کنند که یک تکه کاغذ به اندازه طلا و نقره ارزشمند است! و شاید بتوان بزرگترین دست آورد بانک شاهی را توجیه مردم برای استفاده از پول کاغذی دانست که سالها به طول انجامید.
بانک شاهی بیش از ۳۰ سال حق انحصاری چاپ اسکناس را در دست داشت تا سرانجام با سقوط قاجار و به روی کار آمدن رضاشاه، این روند مشمول تغییر شد. رضاخان تلاشهای فراوانی برای کوتاه کردن دست دیگر کشورها از سرمایههای ملی و امتیازات متعلق به کشور انجام داد و یکی از آنها پرداخت دویست هزار لیره در سال ۱۳۰۹ به بانک شاهی و خارج کردن حق چاپ اسکناس از انحصار وی بود.
پس از انجام این کار کمکم بانکهای دیگری با مالکیت دولتی، خصوصی و همچنین مالکیت مختلط ایرانی و خارجی تاسیس شدند. یکی از آنها بانک صادرات ایران است که در ابتدا با نام بانک صادرات و معادن، در قالب یک بانک خصوصی توسط دو خانواده ثروتمند بلورفروشان و مفرح در سال ۱۳۳۱ تاسیس شد.
بانک صادرات و معادن فعالیت خود را با سرمایه ۲ میلیون تومان به صورت اعتباری و سه هزار و پانصد تومان قرضی آغاز کرد. ساختمان اصلی این بانک در طبقه دوم تکیه همایونی و روبروی شعبه اصلی بانک ملی ایران واقع بود و ۲۵ نفر کارمند داشت. پس از گذشت چند سال و در ۱۳۳۷ بانک صادرات و معادن شعبه اصلی خود را به بازار تهران و مکان کنونی آن انتقال داد.
خانواده بلورفروشان از بازاریان و کارخانهدارانی بودند که در زمان قاجار فعالیتهای اقتصادی خود را آغاز کردند و در دوران پهلوی نیز به این روند ادامه دادند،؛ و محمدعلی مفرح از تحصیلکردگان دانشکده افسری و سپس مهندسی ماشینهای نساجی بود که به خدمت وزارت دارائی درآمد.
این دو فرد بر چرخه مالی در بازار و امور دولتی تسلط خوبی داشتند؛ اما مشکل آنها عدم داشتن اطلاعات بانکی و نحوه مدیریت دارایی در این سیستم بود؛ به همین دلیل محمدعلی مفرح سمت مدیرعاملی بانک صادرات و معادن را به ادوارد ژوزف پیشنهاد داد. ادوارد ژوزف یک کارشناس خبره بانکی بود که پیش از این ریاست بانک ملی و پس از آن مدیریت حسابداری بانک کشاورزی را در کارنامه خود داشت.
ادوارد ژوزف برای مدت دو سال از سال ۱۳۳۱ تا ۱۳۳۳ سمت مدیرعاملی بانک صادرات و معادن را بر عهده داشت و پس از آن با رای اکثریت هیئت مدیره، محمدعلی مفرح این سمت را در اختیار گرفت و برای ۲۳ سال در آن باقی ماند؛ و سرانجام در سال ۱۳۵۶ از مدیرعاملی کناره گیری کرد و در ۱۳۵۷ به طور کلی از هیئت مدیره این بانک نیز استعفا داد.
ادوارد ژوزف در طول دو سال مدیریت خود، سه شعبه: سینا در دی ماه ۱۳۳۲، فردوسی در فروردین ۱۳۳۳ و خیام را نیز در اردیبهشت ۱۳۳۳ تاسیس کرد و مدیریت آنها را به ترتیب به حبیبالله خلیلیان، جمشید بختیان و مصطفی بلورچی واگذار نمود.
آرم بانک صادرات و معادن توسط ادوارد ژوزف طراحی شد و تصویر یک اسب بالدار بود. این تصویر به دو دلیل از جانب ژوزف انتخاب شد؛ اول اینکه این آرم شبیه مهر انوشیروان ساسانی بود و قدمت تاریخی داشت؛ و دوم اینکه تصویر مذکور بر روی انگشتر عتیقه وی حک شده بود و اسب را نشانه نجابت، استقامت و حرکت و بالهایش را سمبل پرواز و حرکت رو به جلو میدانست.
از سال ۱۳۳۳ تا سال ۱۳۴۰ تعداد شعب بانک صادرات و معادن از ۳ به ۵۰۰ شعبه در سراسر کشور افزایش یافت و نخستین شعبه خارجی آن نیز در ۱۳۴۰ در هامبورگ آلمان تاسیس شد؛ این روند تا قبل از رخ دادن انقلاب اسلامی ادامه داشت و نهایتا تا سال ۱۳۵۷ بیش از ۱۰۰۰ شعبه این بانک در سراسر کشور تاسیس شد.
نخستین تغییر بانک صادرات و معادن، نام آن بود که در سال ۱۳۴۲ «بانک صادرات ایران» تعیین شد. در سال ۱۳۵۸ و پس از رخ دادن انقلاب و پیرو مصوبه شورای انقلاب اسلامی، مالکیت بانک از خصوصی به دولتی تغییر کرد و برای نشان دادن استانی شدن بانک، لوگو آن نیز به نقشه ایران همراه با مشخص بودن مراکز استانها تغییر یافت.
البته در سال ۱۳۶۹ بانک صادرات ایران مجددا لوگو خود را به سکهای که در میان دو دست قرار گرفته است تغییر داد و در واقع این همان تصویری است که هماکنون بانک صادرات را با آن میشناسیم.
هژبر یزدانی یکی از افرادی بود که قبل از انقلاب اسلامی به سرمایهگذاریهای فراوان در زمینههای مختلف بانکی، ساختوساز و… میپرداخت. در اختیار داشتن ۲۸درصد از سهام بانک ایرانیان، تجارت گوشت و بر عهده گرفتن پروژه ساختمان ۳۲ طبقه در خیابان سمیه از نمونه فعالیتهای وی بود. البته بسیاری از افراد معتقدند که او با استفاده از روابط خود در دولت کارهایش را پیش میبرد و حتی با وجود بدهیهای فراوانش به بانک، باز هم قادر به دریافت وامهای کلان بود و اموالش تا قبل از انقلاب توقیف نشد.
پس از انقلاب اسلامی، یزدانی به زندان افتاد، ابتدا مقداری از اموالش توقیف شد و در نهایت از زندان فرار کرده و به آمریکا مهاجرت کرد. یکی از اموال توقیفی وی ساختمان نیمهکاره در خیابان سمیه بود که در ازای بدهیهایش به بانک، به تملک بانک صادرات درآمد.
بانک صادرات پس از مدتی ساخت این برج ۳۲ طبقه را تکمیل کرد و آن را در سال ۱۳۷۰ به عنوان ساختمان مرکزی خود و با نام برج سپهر معرفی نمود. ارتفاع این برج ۱۱۵ متر و مساحت آن ۵۵۰۰۰ متر مربع است و در زمان ساخت و حتی هماکنون از بلندترین ساختمانهای آن منطقه به حساب میآید.
بانک صادرات ایران پس از انقلاب اسلامی به مدت ۳۰ سال به عنوان یک بانک دولتی فعالیت میکرد تا سرانجام در سال ۱۳۸۸ در زمان اجرای طرحهای خصوصیسازی، به جرگه بانکهای خصوصی کشور پیوست و در واقع با داشتن نزدیک به سه هزار شعبه در سطح کشور و ۲۸ شعبه بینالمللی بزرگترین بانک خصوصی ایران است.
زیرمجموعههای بانک صادرات
بانک صادرات ایران در حال حاضر دارای ۷ شرکت زیرمجموعه و مالک چهار بانک مستقل در خارج از کشور است؛ در ادامه به صورت مختصر به معرفی آنها میپردازیم.
بانکها:
بانک صادرات تاشکند: این بانک در سال ۱۳۷۸ در شهر تاشکند (پایتخت کشور ازبکستان) در قالب یک بانک مستقل و توسط بانک صادرات ایران افتتاح شد و تاکنون به فعالیت خود ادامه داده است.
شرکت بانک صادرات پی ال سی: این بانک با نام اولیه «بانک سرمایهگذاری ماورا بهار ایران بانکداری» در سال ۱۳۶۸ افتتاح شد و سپس با تغییر نام به «شرکت بانک صادرات پی ال سی» به عنوان نماینده بانک صادرات در لندن فعالیت خود را آغاز کرد. بانک صادرات پی ال سی به صورت تخصصی در زمینه تامین اعتبار برای انجام امور بینالمللی در ایران (مانند تامین کالاها و تجهیزات از خارج کشور و همچنین خدمات معاملات سپرده و ارز) فعالیت میکند.
فیوچر بانک: این بانک در سال ۱۳۸۴ با سرمایهگذاری ۵۱ درصدی بانک صادرات و ۴۹ درصدی الاهلی یونایتد بانک بحرین تاسیس شد و هماکنون دارای یک شعبه در کیش است.
آرین بانک: این بانک در سال ۱۳۸۳ با سرمایهگذاری دو بانک صادرات و ملی در افغانستان افتتاح شد و ارائهدهنده انوع خدمات بانکی و ارزی میباشد.
شرکتهای زیرمجموعه:
شرکت صرافی سپهر صادرات: این صرافی در سال ۱۳۸۳ افتتاح گردید و با دریافت مجوز از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در زمینه ارائه خدمات ارزی و مسکوک طلا و نقره فعالیت میکند.
شرکت واسپاری سپهر صادرات: این شرکت در سال ۱۳۸۹ تاسیس شد و هماکنون یکی از بزرگترین شرکتهای لیزینگی در کشور است که به خرید انواع کالاهای منقول و غیرمنقول (از جمله خودرو و لوازم خانگی) و واگذاری آنها به متقاضیان به صورت اجاره و یا فروش اقساطی میپردازد. همچنین تجهیز کارخانهها و کارگاههای تولیدی و صنعتی، اجرای طرحهای ساختمانی و راهسازی، ناوگان هوایی و دریایی، حفر دکلهای نفتی و گازی، تامین تجهیزات بیمارستانی و… از فعالیتهای دیگر شرکت واسپاری سپهر صادرات است.
شرکت سرمایهگذاری گروه مالی سپهر صادرات: این شرکت در سال ۱۳۹۳ تاسیس شد و در سال ۱۳۹۹ به شرکت سهامی عام تغییر هویت داد. این مجموعه جزو واحدهای تجاری فرعی بانک صادرات ایران است که در زمینه سرمایهگذاری، مشارکت و اجرای طرحهای تولیدی، صنعتی، بازرگانی، حملونقل و… فعالیت میکند.
شرکت کارگزاری بانک صادرات ایران: این مجموعه در سال ۱۳۷۲ فعالیت خود را در قالب یک شرکت سهامی خاص آغاز کرد. انواع خدمات مربوط به کارگزاریها مانند بورس کالا، انرژی، آتی کالا و صندوقهای سرمایهگذاری توسط این مجموعه ارائه میشود.
شرکت تامین سرمایه سپهر: این شرکت در سال ۱۳۹۰ تاسیس شد و با اخذ مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار به فعالیت در زمینه توسعه ابزارهای مالی میپردازد. ارائه صندوقهای سرمایهگذاری، تامین مالی، مشاوره مالی و سبدگردانی اختصاصی از جمله خدمات شرکت تامین سرمایه سپهر است.
بیمه سرمد: این شرکت در سال ۱۳۹۲ تاسیس شد و در زمینه ارائه انواع خدمات بیمهای (از جمله خودرو، باربری، عمر و…) فعالیت میکند.
خدمات بانک صادرات ایران
بانک صادرات ایران در طول سالهای فعالیت خود، توانسته خدمات متنوعی را برای کاربرانش فراهم کند؛ خصوصا در دو دهه اخیر با توسعه و پیشرفت کشور در زمینه خدمات الکترونیک، خدمات بانکی نیز مشمول تغییرات و پیشرفتهای فراوانی شده است. هماکنون خدمات این بانک به دو بخش «خدمات بانکی» و «بانکداری الکترونیک» تقسیم میشود که در ادامه به توضیح مختصری در رابطه با آنها میپردازیم.
خدمات بانکی:
خدمات بانکی شامل کلیه شرایطی است که برای سپردهگذاران ریالی و ارزی فراهم میشود، استفاده از انواع تسهیلات، سرمایهگذاریها و… جزو این این بخش محسوب میشوند. در زمینه سپردههای ریالی مواردی چون: افتتاح حساب قرضالحسنه پسانداز، قرضالحسنه جاری، سرمایهگذاری بلندمدت، سرمایهگذاری کوتاهمدت، گواهی سپرده، محاسبه سود سپرده گنجینه سه، محاسبه سود سپرده ریالی؛ و در زمینه سپردههای ارزی، دو مورد: نرخ سود سپرده مدتدار ارزی و نرخ سود سپرده کوتاهمدت ارزی، از خدمات این بانک هستند.
همچنین تسهیلات مربوط به سپردهگذاران ریالی شامل: مرابحه- قرضالحسنه- فروش اقساطی- مضاربه- جعاله- سلف- مشارکت مدنی- اجاره به شرط تملیک- صندوق توسعه ملی- ضمانتنامه- فرمهای دریافت تسهیلات؛ و تسهیلات مربوط به سپردهگذاران ارزی نیز شامل: تسهیلات اعطایی- فاینانس و ریفاینانس ضمانتنامه- تنزیل اسناد و اعتبارات و بروات ارزی- سامانه تقاضای اینترنتی مشتریان ارزی – صندوق توسعه ملی، میشود.
ارسال پیامک چک برگشتی، صندوق امانات، سامانه نوبتدهی خزانه زرین سپهر، خرید و فروش ارز، سوئیفت را نیز میتوان از دیگر خدمات بانک صادران ایران برشمارد.
بانکداری الکترونیک:
در زمینه خدمات الکترونیک نیز بانک صادرات، امکانات مختلفی را برای سپردهگذاران خود و همچنین کلیه کاربران بانکی فراهم کرده است؛ که در ادامه لیستی از آنها ارائه میدهیم.
درگاههای پرداخت الکترونیک: اینترنت بانک سپهر، همراه بانک، همبانک، تلفنبانک، درگاه پرداخت اینترنتی.
خدمات اینترنتی: مشاهده صورتحساب، محاسبه شبا، پرداخت قبوض، فروش شارژ سیم کارت اعتباری، واریز جمعی وجه شرکتها، استعلام ضمانتنامه و اعتبارات اسنادی، صورتحساب کارت اعتباری مرابحه عمومی.
کارتهای بانکی: ،سپهر کارت، سپهر کارت خانواده، کارت اعتباری، کارت اعتباری مرابحه، کارت هدیه، کارت مجازی مشتریان حقوقی، بن کارت، کارت خرید امن اینترنتی.
پایانههای الکترونیک: کیوسک بانک، دستگاه خودپرداز، پایانه فروش، باجه الکترونیک شبانهروزی.
پذیرش در بورس بانک صادرات ایران
بانک صادرات ایران در سال ۱۳۸۸ با نماد «وبصادر» و با عرضه یک میلیارد و هشت میلیون سهم، معادل ۶ درصد از سهام بانک، به بازار بورس و اوراق بهادار پیوست.
لیست سهامداران اصلی این نماد به شرح زیر است:
سهامدار | تعداد سهام | درصد سهام |
---|---|---|
شرکت سرمایه گذاری گروه مالی سپهرصادرات-س.ع- | ۱۸ میلیارد | ۱۰٫۴۸۰ % |
دولت جمهوری اسلامی ایران | ۱۵ میلیارد | ۸٫۷۱۰ % |
صندوق سرمایه گذاری واسطه گری مالی یکم | ۱۰ میلیارد | ۵٫۶۸۰ % |
BFM صندوق سرمایه گذاری.ا.بازارگردانی سپهرصاد | ۵ میلیارد | ۳٫۰۱۰ % |
شرکت سرمایه گذاری خوارزمی-سهامی عام- | ۵ میلیارد | ۲٫۹۲۰ % |
شرکت گروه مالی ملت-سهام عام- | ۵ میلیارد | ۲٫۸۸۰ % |
شرکت س اتهران س.خ-م ک م ف ع- | ۵ میلیارد | ۲٫۷۶۰ % |
شرکت س اخراسان رضوی س.خ-م ک م ف ع- | ۴ میلیارد | ۲٫۲۲۰ % |
IFM صندوق س.ا.بازارگردانی سپهربازارسرمایه | ۳ میلیارد | ۱٫۷۷۰ % |
شرکت س افارس س.خ-م ک م ف ع- | ۳ میلیارد | ۱٫۶۷۰ % |
شرکت س اخوزستان س.خ-م ک م ف ع- | ۳ میلیارد | ۱٫۶۳۰ % |
شرکت س ااصفهان س.خ-م ک م ف ع- | ۳ میلیارد | ۱٫۴۷۰ % |
شرکت س اآذربایجان شرقی س.خ-م ک م ف ع- | ۲ میلیارد | ۱٫۳۰۰ % |
شرکت س امازندران س.خ-م ک م ف ع- | ۲ میلیارد | ۱٫۲۰۰ % |
شرکت س اکرمان س.خ-م ک م ف ع- | ۲ میلیارد | ۱٫۱۲۰ % |
موسسه توسعه همیاری سپهر | ۲ میلیارد | ۱٫۰۴۰ % |
شرکت س اآذربایجان غربی س.خ-م ک م ف ع- | ۲ میلیارد | ۱٫۰۱۰ % |
شرکت س اسیستان وبلوچستان س.خ-م ک م ف ع- | ۲ میلیارد | ۱٫۰۰۰ % |
بانک صادرات ایران به صورت مستقیم و غیرمستقیم (از طریق شرکتهای زیر مجموعه خود) سهامدار تعدادی از دیگر شرکتهای بورسی و فرابرسی است؛ که لیستی از آنها در جدول زیر قابل مشاهده میباشد:
نام شرکت | نماد | بازار | درصد سهام بانک صادرات | سرمایه گذاری از طریق |
---|---|---|---|---|
سرمایه گذاری گروه سپهر صادرات | وسپهر | بازار اول فرابورس | ۹۹٫۷۶۰ | بانک صادرات ایران |
صندوق س. پارند پایدار سپهر | پارند | بورس | ۵٫۱۰۰ | شرکت سرمایهگذاری سپهر |
صندوق س.آرمان سپهر آشنا-م | آسام | فرابورس | ۱۷٫۸۷۰ | شرکت سرمایهگذاری گروه مالی سپهر صادرات |
منفعت دولت۷-شرایط خاص سپهر | افاد۷۲ | فرابورس | ۱٫۷۷۰ | شرکت تامین سرمایه سپهر |
اجاره تابان فردا سپهر ۰۲۱۲۰۶ | تابان۰۳ | فرابورس | ۱٫۳۴۰ | شرکت تامین سرمایه سپهر |
اجاره شستا-بخش۲-سپهر۱۳۹۹۱۲۲۶ | شستا۹۹۲ | فرابورس | ۱٫۹۶۰ | شرکت تامین سرمایه سپهر |
صندوق س.سپهر کاریزما-س | کاریس | فرابورس | ۱٫۴۳۰ | شرکت تامین سرمایه سپهر |
افزایش سرمایه نماد وبصادر
لیست افزایش سرمایههای بانک صادرات در طول سالهای فعالیت وی در بازار بورس نیز به شرح زیر است:
سال | درصد افزایش سرمایه | سرمایه قبلی (میلیون ریال) |
سرمایه جدید (میلیون ریال) |
محل افزایش سرمایه |
---|---|---|---|---|
۱۳۹۰ | ۲۰ | ۱۶٫۸۰۳٫۰۰۰ | ۲۰٫۱۶۳٫۶۰۰ | سود انباشته |
۱۳۹۲ | ۱۵۲٫۳ | ۲۲٫۹۰۶٫۱۴۲ | ۵۷٫۸۰۰٫۰۰۰ | سود انباشته اندوخته طرح و توسعه |
۱۳۹۷ | ۲۰۳٫۳ | ۵۷٫۸۰۰٫۰۰۰ | ۱۷۵٫۳۵۳٫۹۷۲ | مازاد تجدید ارزیابی دارایی ها |
توقف نماد وبصادر
وبصادر برای چندین مرحله توقف نماد را تجربه کرده است که اولین آن در سال ۱۳۹۲ طی برگزاری مجمع عمومی عادی بطور فوقالعاده به دلیل افزایش سرمایه از تاریخ ۱۳۹۲/۷/۱۶ الی ۱۳۹۲/۸/۵ به مدت ۱۹ روز بود.
دومین توقف که طولانیترین آنها نیز هست، به دلیل تغییرات فراوان و به وجود آمدن شرایط مختلف از جمله: معرفی و تغییر در ترکیب اعضای هیئت مدیره، برگزاری مجمع عادی سالیانه، پرداخت سود سهامداران، نیاز به ارائه اطلاعات و صورتهای مالی میاندورهای دوره ۶ ماهه و پس از آن آگهی دعوت به مجمع عمومی عادی بطور فوق العاده از تاریخ ۱۳۹۵/۴/۲۹ آغاز شد و تا ۱۳۹۶/۱۲/۲۳ به مدت ۶۰۳ روز ادامه داشت.
آخرین توقف نماد هم مربوط به برگزاری مجمع عمومی فوقالعاده به دلیل ثبت افزایش سرمایه بوده که در تاریخ ۱۳۹۷/۱۲/۱۹ آغاز شد و به مدت ۴۴ روز تا ۱۳۹۸/۲/۳ ادامه یافت.
بالاترین قیمت نماد وبصادر
بالاترین قیمت معاملات این نماد تاکنون ۵۱۱۰ ریال و کمترین آن ۳۹۹ ریال بوده است. نوسان قیمت سهام بانک صادرات ایران در تصویر زیر قابل مشاهده است:
سخن آخر
سهام بانکی یکی از با ثباتترین سهمها در بازار بورس است. اگرچه بانکها سهامدار تعداد دیگری از شرکتهای بورسی و فرابورسی هستند و ممکن است گاهی نوسان شدید قیمت را در آنها مشاهده کنیم؛ اما این اتفاق به صورت مستقیم برای سهمهای بانکی روی نمیدهد.
بانک نهادی است که به صورت مستقیم با مردم در ارتباط بوده و بخشی از سرمایه آن از طریق همین خدماتدهی تامین میشود؛ از طرفی شرکتهای بزرگ بخشی از اعتبار خود را از طریق بانک تامین میکنند و در آینده سود خوبی از این بابت عاید بانک خواهد شد و البته همین شرکتها بسیاری از نقل و انتقالات مالی داخلی و خارجی خود را به واسطه بانک انجام میدهند.
بسیاری از خدمات دولتی مانند: حقوق بازنشستگان، برخی پذیرهنویسیها و… به واسطه بانکها انجام میشود؛ و به عبارتی بانک هم دولت، هم با اشخاص حقوقی و هم با عام جامعه در ارتباط است؛ این ارتباطات گسترده اگرچه سازماندهی پیچیدهای را میطلبد اما باعث بالانس شدن سرمایه خواهد شد.
در واقع زمانی که شما سهام یک شرکت (با زمینه فعالیت خاص مثل خودرو، ساختمانی و…) را تهیه میکنید، باید به صورت دقیق و لحظهای اخبار آن حوزه را پیگیری کنید، چون با هر رویداد، نوسان قیمت در آنها رخ میدهد. اما در سهام بانکی چنین شرایطی کمتر مشاهده میشود؛ اگرچه تحریمها تاثیر منفی بر روی فعالیت بانکها داشت، اما باز هم با توجه به سرمایهگذاریهای عظیم بانک بر روی پروژههای متنوع داخلی، ثبات قیمت بیشتری را به نسبت دیگر سهمها میتوان در آن مشاهده کرد.
وجود سهام بانکی را در پرتفوی بیشتر سهامداران حرفهای میتوان مشاهده کرد. وبصادر نیز با توجه به پیشرفتها و افزایش سرمایههای عظیمی که از سال ۱۳۹۲ به بعد داشته، یکی از قویترین سهمها در حوزه کاری خود به حساب میآید.
دیدگاه خود را بنویسید